Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de afgelopen jaren zijn er nieuwe, collectieve en materiaal-georiënteerde praktijken in opkomst. Grensoverschrijdend van aard, gaan ze voorbij de klassieke tegenstelling tussen theorie en praktijk, tussen denken en maken. Deze werken engageren zich actief met de catastrofale tijden waarin we leven en generen samenwerkingen op cultureel, technologisch en meer-dan-menselijk gebied. Ze tonen potentie voor de ontwikkeling van een veelomvattende benadering van kunst, wetenschap en technologie. Het is een nieuwe benadering gedreven door de noodzaak om de relatie tussen mensen en de wereld fundamenteel opnieuw vorm te geven.

Material Practices

In een poging om dergelijke praktijken in kaart te brengen, organiseert de werkgroep Material Practices (voorheen bekend als Critical Making) Making Matters, een vervolg op het symposium dat in 2019 in Den Haag gehouden werd. Voor deze editie zullen sprekers met verschillende achtergronden en disciplines – van artistiek onderzoek, sculpturaal werk en performance, tot publicatie en business – hun werk delen en ons meenemen in de innige verstrengeling van denken en maken, en ingaan op de kritische mogelijkheden die het biedt.

Met dit symposium willen we een breed publiek van makers, kunstenaars, activisten, leraren, theoretici, studenten, ontwerpers, etherpads en andere niet-mensen de kans geven om zich via online workshops en presentaties te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen, zoals alternatieve economie, wilde ecologie, gedeeld auteurschap, xeno-biologie, pedagogie, publicatie infrastructuur, radicale collectiviteit en meer.

We nodigen je hierbij graag uit voor drie dagen livestreams en online workshops. De livestreams zijn gratis toegankelijk met een registratie. Voor de workshops is een ticket nodig. We kijken uit naar je bijdrage.

Bekijk het volledige programma in het Engels

datum
19/11/2020
tot
21/11/2020
taal
Engels
 
toegang

LezingenprogrammaGratis
Workshops€ 2,50

Delany Boutkan, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Setareh Noorani
Alex Walker