Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Programma

 • 17.00–19.30 uur
  Thursday Bite
  (€ 10,-)

  Het Nieuwe Café biedt elke donderdagavond vanaf 17.00 uur de Thursday Bite aan: een lichte vegetarische maaltijd, inclusief een frisdrank, vanuit de keuken van chef Manuela Gonçalves Tavares en haar team. Je kunt de Thursday Bite a € 10 op de avond zelf aan de bar bestellen. 
   
 • 19.00–20.00 uur 
  Thursday Night Detour
  Omleiding (Gratis, maximaal 12 deelnemers) 

  Iedere donderdagavond neemt een van de omleiders (voorheen rondleiders) je mee op een gratis omleiding door een van de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut. Onderzoek design, digitale cultuur en architectuur vanuit het perspectief, expertise en kennis van een omleider. Zo eindigt de ene omleiding in een gezamenlijke choreografie en ontwerp je bij een andere ruimten voor insecten.
   
 • 19.00–21.00 uur
  Collecting Otherwise: Time-based Interventions in the Archive 
  Gesprek (gratis)

  Op deze avond verkennen we artistieke interventies van film, projecties, en andere manifestaties van bewegend beeld met Paoletta Holst, Paolo Patelli en Robin Hartanto Honggare, namens het Resequencing the Tillema Collection project. Dit evenement gaat gepaard met vertoningen van andere time-based archiefinterventies van werkgroepleden Janilda Bartolomeu, Joseph Steele, Hannah Dawn Henderson, Michael Karabinos en Yasmin Tri Aryani, en met een pop-up manifestatie in het Research Centre rond Sourcebook, een film van curator Mandy El-Sayegh en Helena Hunter, gecureerd door Renan Laruan.
   
 • 20.00–21.30 uur
  In gesprek met Irma Boom: Book Manifest 
  Gesprek (gratis)

  Naar aanleiding van de nieuwe publicatie van Irma Boom: Irma Boom: Bookmanifest, komt zij naar het Nieuwe Instituut. Boom, waarvan inmiddels meerdere ontwerpen zijn opgenomen in het MoMA zal met een jonge Rotterdamse boekenmaker in gesprek gaan.  Ze zullen ingaan op het ontwerpproces, het boek als object en de waarde van het archiveren van je werk.

Stel je persoonlijke programma samen en boek tickets voor de gekozen onderdelen.

datum
20/10/2022
tijd
17:00 – 23:00
taal
Engels
verder deze avond

Het museum is gratis te bezoeken van 17.00 tot 21.00 uur

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Thursday Bite€ 10,-

De overige programma-onderdelen zijn gratis

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! is de wekelijkse avond rond een urgente vraag in architectuur, design en digitale cultuur, met toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland. Het Nieuwe Café serveert een maaltijd, een dj verzorgt de muziek, het museum is gratis geopend en omleiders (voorheen rondleiders) nemen je mee door de tentoonstellingen. Ontmoet mensen, laat je inspireren en praat mee.

Word een Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en maak deel uit van een actieve groep design-, architectuur en digitale cultuurliefhebbers. Als Member ontvang je exclusieve uitnodigingen voor openingen, lezingen, Studio Visits, cultuurexcursies en feestelijke evenementen. 

Delany Boutkan, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Setareh Noorani
Alex Walker