Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Studio Formafantasma

Andrea Trimarchi en Simone Farresin vormen samen Studio Formafantasma, een Italiaans design-duo, gevestigd in Amsterdam. Het werk van Formafantasma wordt gekenmerkt door experimentele materiële onderzoeken, onderzoeken naar de relatie tussen de traditie en de lokale cultuur, een kritische benadering van duurzaamheid, en reflecties over het belang van objecten als culturele betekenisdragers.

datum
03/05/2017
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 

Natasha Hoare

Natasha Hoare is curator bij Witte de With, Centrum voor Hedendaagse Kunst in Rotterdam. Ze is als co-curator opgetreden bij de tentoonstellingen Art In The Age Of...Energy and Raw Material en Art In The Age Of...Asymmetrical Warfare, en heeft de begeleidende publicatie Art in the Age Of… geredigeerd (2015). Het programma, dat een jaar heeft geduurd, onderzocht de productie en circulatie van kunst in hedendaagse economische, materiële en technologische netwerken.

Giuseppe Licare

Giuseppe Licari studeerde aan de AKI in Enschede en de Academie voor Beeldende Kunst in Bologna. Hij ontwikkelt projecten rondom industrieel en natuurlijk erfgoed vaak op locatie, onder meer op Sicilië, in Rotterdam en in Idaho en in samenwerking met partners als het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, TU Delft of bosbrandbestrijders.

Design Dialogues

Een veelzijdige reeks dialogen met makers, ontwerpers en beschouwers over design. De discussies richten zich op het ontwerpproces van grondstof tot eindproduct en verkennen onderwerpen als esthetiek, technologie en ethiek. Speciale aandacht gaat uit naar de interactie tussen objecten en duurzaamheid als onderdeel van een cyclische benadering van het ontwerpproces. In de dialogen wordt onderzocht hoe traditionele noties als waarde en materialiteit opnieuw betekenis krijgen in een van design doordrongen cultuur, gemedieerd door digitale technologieën.

 

Bekijk ook

Delany Boutkan, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Setareh Noorani
Alex Walker