Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Lees Aureli's tekst Life, Abstracted: Notes on the Floor Plan.

Pier Vittorio Aureli is architect. Hij geeft les aan de Architectural Association in Londen en is Visiting Professor aan Yale School of Architecture. Aureli is de oprichter van Dogma, een architectenbureau in Brussel. Hij heeft verschillende essays en boeken geschreven, waaronder The Project of Autonomy: Politics and Architecture Within and Against Capitalism (2008), The Possibility of an Absolute Architecture (2011), The City as a Project (2014), en, samen met Maria S. Giudici, is hij co-redacteur van Rituals and Walls: The Architecture of Sacred Space (2016).

Samenwerking met e-flux Architecture en The Berlage

Dit najaar gaat Het Nieuwe Instituut een samenwerking aan met e-flux Architecture en The Berlage om vormen van representatie binnen en buiten het werkveld van de architectuur te onderzoeken. Tien architecten en onderzoekers bestuderen representatietechnieken die worden gebruikt in architectonisch en stedelijk ontwerp door middel van lezingen in Het Nieuwe Instituut en The Berlage, en essays die via online platform e-flux Architecture te lezen zijn. Architecture and Representation bevraagt de rol en de invloed van architectonische instrumenten en onderzoekt hoe deze zich verspreiden en manifesteren in een wijdere wereld. De lezingen en essays zullen onder andere verzorgd worden door Pier Vittorio Aureli, Peggy Deamer en Mpho Matsipa.

e-flux Architecture

e-flux Architecture is een zusterplatform van e-flux, een archief, een uitgeefproject en een onderneming, opgericht in 2016. Het nieuws, de evenementen, tentoonstellingen, programma's, tijdschriften, boeken en architectuurprojecten die zijn geproduceerd en/of verspreid door e-flux Architecture beschrijven onderdelen van een kritisch internationaal discours over hedendaagse architectuur, cultuur en theorie. Sinds zijn ontstaan heeft e-flux Architecture een dynamisch internationaal programma van projecten en evenementen georganiseerd, waaronder: Superhumanity (met Beatriz Colomina en Mark Wigley voor de 3e Vormgevingsbiënnale in Istanbul), Refugee Heritage (met Alessandro Petti), Accumulation (met Daniel E. Barber), en Artificial Labor (met Christoph Thun-Hohenstein en Marlies Wirth, voor de Biënnale van Wenen in 2017).

The Berlage

The Berlage is een kleinschalig instituut dat onderdak vindt bij de faculteit Bouwkunde van de TU Delft, met een groot internationaal netwerk van architecten en vormgevers die doceren, lezingen geven en bijdragen verzorgen via gedeelde publicaties en tentoonstellingen. Deze groep toonaangevende en opkomende praktijkmensen en wetenschappers garandeert dat The Berlage zich bezighoudt met de meest recente ontwikkelingen op het gebied van de architectuur en het denken dat daarachter schuilgaat. The Berlage werd in het leven geroepen om de uitdaging aan te gaan van een mondiaal georiënteerde praktijk, door het onderwijs dat architecten krijgen uit te breiden en door de methoden, instrumenten en benaderingen van onderzoek en ontwerp te herdefiniëren.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50,- zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

datum
19/10/2017
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

16:00 - 18:30 International Clinic met DutchCulture en Het Nieuwe Instituut

19:00 - 21:00 Night Shift

20:00 - 21:30 BNO IMG LAB: Cross Comix

Pop-in expo Result

Museum open tot 21:00

The New Haberdashery open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten en vrienden€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Delany Boutkan, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Setareh Noorani
Alex Walker