Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In deze lezing vertelt Christina Sharpe over wakes, slavernijmusea en monumenten, over aarde en stof. Hierbij zal zij zich wenden tot The Whitney Plantation in Wallace, Louisiana, het National Memorial for Peace and Justice, en het Legacy Museum from Slavery to Mass Incarceration in Montgomery, Alabama. Tijdens haar lezing zal zij ook ingaan op het werk van twee Zwarte vrouwelijke beeldende kunstenaars, Simone Leigh en Torkwase Dyson.

datum
16/05/2019
tijd
20:00 – 21:30
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite. Wegens verbouwing van Het Nieuwe Café vindt de Thursday Bite op een andere plek plaats.

16:00-19:00 Cafe Roterodamum

19:00-21:00 Night Shift 'Het museum als allemansvriend? Zoveel mensen, zoveel wensen'

20:00-21:30 Beyond the Cover: Woningbouw

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Dit is een gratis event waar je niet van tevoren een ticket voor hoeft aan te schaffen. Let op! Kom op tijd, want vol = vol 

Christina Sharpe

Christina Sharpe is hoogleraar aan de Universiteit van York, Toronto aan de Afdeling Geesteswetenschappen en een vooraanstaand gastprofessor aan de Faculteit van Gemeenschapsdiensten van de Ryerson University, Toronto. Zij is de auteur van twee boeken: In the Wake: On Blackness and Being (2016) - genoemd door The Guardian en The Walrus als een van de beste boeken van 2016 en een non-fictie finalist voor de Hurston/Wright Legacy Award - en Monstrous Intimacies: Making Post-Slavery Subjects (2010), beide uitgegeven door Duke University Press. Momenteel werkt ze aan een monografie: Black. Still. Life.

Reading Room

De Reading Room is een serie avonden waarbij het gezamenlijk lezen van een onderwerp centraal staat. Het is een plek om de wereld met zijn talloze talen en systemen te duiden en te ontcijferen, ook fenomenen die juist omdat ze alomtegenwoordig zijn aan onze blik ontsnappen. In kleine setting wordt onder leiding van een kunstenaar, onderzoeker of ontwerper gereflecteerd op een concept, tekst, object of beeld. De Reading Room biedt ruimte aan intieme en provocatieve gesprekken. Het is een plek voor creatieve verwarring en soms zelfs frustratie, waarbij de sprekers en het publiek niet op zoek zijn naar het formuleren van oplossingen, maar samen proberen in te zoomen en scherp te stellen. Onderwerpen die eerder in de Reading Room aan de orde kwamen zijn tentoonstelling, surveillance, migratie, liquiditeit, museum en onveiligheid.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

 
Delany Boutkan, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Setareh Noorani
Alex Walker