Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op 31 maart 2018 presenteert Het Nieuwe Instituut Automated Landscapes als onderdeel van de serie Conversations van Art Basel in Hong Kong. Lezingen door Marina Otero Verzier (Het Nieuwe Instituut), Merve Bedir (Future+ Aformal Academy), Marisa Yiu (Design Trust Hong Kong), Aric Chen (M+ Hong Kong), Karel Eloot (tbc) (McKinsey & Company) en De Kai (HKUST).

Design Trust (Hong Kong) heeft Het Nieuwe Instituut een beurs toegekend voor het onderzoeksproject Automated Landscapes: Architectures of Work without Workers. Uitgaande van het gegeven dat automatisering niet alleen een grote invloed heeft op de arbeidsmarkt, maar ook op de ruimtelijke configuratie en het ontwerp van ons landschap, wordt in dit project de snel opkomende – en anonieme – architectuur van volledig geautomatiseerde werklandschappen gedocumenteerd  en onderzocht. Het onderzoeksproject Automated Landscapes zal resulteren in een tentoonstelling en publicatie.

Deze lezingen zijn onderdeel van Automated Landscapes, een initiatief van Het Nieuwe Instituut. Het onderzoek naar Pearl River Delta wordt gedaan in samenwerking met Future+ Aformal Academy, en ondersteund door Design Trust (een initiatief van de Hong Kong Ambassadors of Design) en het Consulaat Generaal van Nederland in Guangzhou en Hong Kong.

Marina Otero Verzier
Klaas Kuitenbrouwer, Katia Truijen, Marten Kuijpers, Anastasia Kubrak
k.truijen@hetnieuweinstituut.nl
Alex Walker