Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2018

Jury Rapport 2018

In de jaarlijkse internationale Call for Fellows nodigde Het Nieuwe Instituut onderzoekers en praktijkbeoefenaars uit om een voorstel in te dienen voor onderzoek in residence van september 2018 tot februari 2019. Het Nieuwe Instituut ontving 138 inzendingen in reactie op de open oproep met als thema BURN-OUT. De jury selecteerde drie projecten voor een Research Fellowship: Silences, Oppressions and Omissions door Natalie Dixon, A Hat and a Bicycle door Elisa Giuliano en The Bodega aka Avondwinkel as a site of archival practices door Malique Mohamud. Lees hier het uitgebreide juryrapport in het Engels.

Application Report 2018

Over de diversiteit van aanvragers, huidige onderzoeksthema's en meer (in het Engels).

 

Call for Fellows 2018

Het Nieuwe Instituut kondigt een open call aan voor drie onderzoeksfellows in residence voor de periode september 2018 tot februari 2019, met als titel: BURN-OUT

2017

Jury Rapport 2017

Het Nieuwe Instituut ontving 176 inzendingen in reactie op de internationale Call for Fellows 2017. Door de jury zijn Ramon Amaro, Sara Frikech en Daphne Bakker, en Christopher Lee geselecteerd voor een Research Fellowship. In zijn project Visualising Race/Decolonising Design onderzoekt Amaro machtsverhoudingen die ontstaan door gezichtsherkenningssoftware, en hoe deze zichtbaarheid tegelijkertijd ingezet kan worden als vorm van verzet. Frikech en Bakker benaderen in The Unquiet Land het Surinaamse landschap als een levend archief van zijn koloniale verleden. Lee's voorstel Immutable: A Mineral History of Currency and Typography onderzoekt geld als materieel object, en verkent de rol van design in typografie.

Application Report 2017

Over de diversiteit van aanvragers, huidige onderzoeksthema's en meer (in het Engels).

 

Marina Otero Verzier
Klaas Kuitenbrouwer, Katia Truijen, Marten Kuijpers, Anastasia Kubrak
k.truijen@hetnieuweinstituut.nl
Alex Walker