Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het fellowshipprogramma biedt ontwerpers en onderzoekers op het gebied van architectuur, design en digitale cultuur de ruimte om gedurende een half jaar onderzoek te doen. Via een open call worden voorstellen geselecteerd door een internationale jury van gerenommeerde curatoren, onderzoekers en spelers in het creatieve werkveld. Fellows krijgen inhoudelijke begeleiding, werkruimte, toegang tot archieven en ontvangen een honorarium. Onderzoek kan uitmonden in een publiek programma, een tentoonstelling, een film of publicatie, in samenwerking met Het Nieuwe Instituut.

2020

Regeneration: Open Call for New Institutions

Het thema van deze editie van de Call for Fellows is ‘Regeneration. New Institutional Practices’. Waar eerdere calls om fysieke burn-out (2018) en planetaire uitputting (2019) draaiden, nodigt het programma van 2020 collectieven uit om de huidige toestand van burn-out en uitputting als uitgangspunt te nemen voor het genereren van vormen van collectieve organisatie en actie.

Other Institutional Practices

Regeneration. New Institutional Practices, laat zich inspireren door reeds bestaande initiatieven, die de rol van culturele instellingen herdefiniëren door middel van collectieve praktijken. Een niet-uitputtende, eigenzinnige en altijd onvolledige lijst van recente initiatieven die de rol van culturele instellingen via de collectieve praktijk herdefiniëren, wordt hier bijgehouden.

Delany Boutkan, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Setareh Noorani
Alex Walker