Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Met het onderzoeksproject Architecture of Appropriation als vertrekpunt, wordt in deze lezing onderzocht hoe musea een rol kunnen hebben in het construeren van de geschiedenis van de stad en haar bewoners. Deze lezing wordt gegeven aan Stacion, Center for Contemporary Art Prishtina in Kosovo door Marina Otero Verzier (Het Nieuwe Instituut). 

De krakersbeweging heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwerp van het stedelijk weefsel en het huiselijke interieur, evenals in het ontwikkelen van alternatieven voor het dominante, marktgerichte woningbeleid. Om deze geschiedenis te erkennen, evenals de relevantie van de praktijk vandaag de dag, voert Het Nieuwe Instituut een collectief onderzoek naar kraken als architectuurpraktijk: Architecture of Appropriation. Door het samenbrengen van de expertise van de krakersbeweging en die van architecten, archiefexperts, onderzoekers, advocaten en beleidsmakers vormt dit onderzoeksproject de basis voor een nieuw acquisitiebeleid voor het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw.

De lezing vindt plaats op 22 juli 2017, 19:00-20:00. Meer info over de lezing op de website van Stacion Center for Contemporary Art Prishtina.

 

 

 

Marina Otero Verzier
Klaas Kuitenbrouwer, Katia Truijen, Marten Kuijpers, Anastasia Kubrak
k.truijen@hetnieuweinstituut.nl
Alex Walker