Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Sinds Edward Snowden heeft onthuld hoe alles en iedereen voortdurend wordt gemonitord en hoe persoonlijke data worden opgeslagen, doorzocht en geanalyseerd, zijn we ons meer dan ooit bewust van het internet als gesurveilleerde ruimte. Tegelijkertijd beschikken we vaak niet over de technieken en skills om online surveillance te herkennen of te begrijpen.

Paolo Cirio

Paolo Cirio is kunstenaar en stelt in zijn werk hedendaagse onderwerpen ter discussie zoals privacy, auteursrecht, economie en democratie. Deze gebieden worden steeds ingrijpender beïnvloed door social media en andere communicatienetwerken. In zijn werk maakt hij gebruik van allerlei soorten media: van posters, installaties en video’s tot online performances en interventies in de publieke ruimte. Cirio exposeerde in verschillende internationale musea en instellingen en won diverse prestigieuze prijzen.

Reading Room

De Reading Room is een serie avonden waarin eigentijdse vormen van lezen worden onderzocht. Het is een plek om de wereld met zijn talloze talen, tekens en systemen te vertalen en te ontcijferen - ook ideeën en dingen die niet makkelijk te identificeren, laat staan te lezen zijn. In kleine setting wordt onder leiding van een onderzoeker, ontwerper of denker gereflecteerd op een tekst, een ontwerp, een object, een reeks beelden of data. De Reading Room biedt ruimte aan intieme en provocatieve gesprekken.

datum
26/11/2015
tijd
20:00 – 22:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Delany Boutkan, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Setareh Noorani
Alex Walker