Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Na de oproepen over de burn-out van het lichaam (2018) en de uitputting van de aarde (2019), nodigde het programma van 2020 collectieven uit om de huidige omstandigheden van burn-out en uitputting als vertrekpunt te nemen om vormen van collectieve organisatie en actie te genereren.

De jury kende een Research Fellowship toe aan twee projecten, die elk blijk gaven van kritische betrokkenheid en een diepgaand begrip van de bredere onderzoeksthema’s in hun voorstel. De twee geselecteerde voorstellen tonen urgentie en ambitie, vertrekken vanuit een lokale context, maar streven tegelijkertijd naar het ontwikkelen van nieuwe vormen van institutioneel denken en een institutionele praktijk. 

Geselecteerde fellows

De geselecteerde Research Fellows zijn O grupo inteiro met Drought, Nurturing, Orós, Caatinga, Sertão en Resolve Collective met Following Infrastructions.

Een uitgebreid rapport over actuele onderzoeksthema's, referenties, talen en methodologieën op basis van de 198 voorstellen verschijnt dit najaar op de website van Het Nieuwe Instituut.

Lees meer over de geselecteerde voorstellen in de Engelse versie van het juryrapport.

Delany Boutkan, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Setareh Noorani
Alex Walker